Tijgers, leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Liefhebbers van wilde katachtigen hebben met februari een mooie maand voor de boeg. Het is namelijk ‘Big Cat Month’. Om dit bekend te maken heeft Nat Geo Wild een leeuw losgelaten op de Overtoom in Amsterdam.

Het levensgrote dier is gespot bovenop een van de Billboards van buitenreclame-exploitant JCDecaux op de Overtoom, bij de Overtoomsesluis. Goed om te weten, voorbijgangers hebben niets te vrezen voor de grote kat. Deze koning van het dierenrijk krijgt namelijk meer dan voldoende voedsel en dut gemiddeld zo’n zestien uur per dag.

Abonnees van Ziggo, KPN en Delta hebben nóg meer geluk dan dierenspotters op de Overtoom. De hele maand februari is Nat Geo Wild als ‘Zender van de Maand’ vrij te ontvangen en kunnen zij genieten van talloze boeiende dierenreportages en wildlife-series in HD-kwaliteit.

Deze buitenreclamespecial ondersteunt een reguliere billboardcampagne van Nat Geo Wild bij JCDecaux en is tot en met 9 februari op straat te zien. De campagne is het resultaat van een samenwerking tussen National Geographic, mBuy en JCDecaux.