Als partner van de stad zet JCDecaux zich in om op duurzame oplossingen te komen voor stedelijke vraagstukken. In samenwerking met gemeente Haarlem zijn de twee bushokjes aan de Gedempte Oude Gracht voorzien van het plantje sedum. Met deze nieuwe groene daken op de Abri's in Haarlem heeft JCDecaux inmiddels vijf steden verduurzaamd. 

De groene daken zijn beplant met sedum, dit is een vetachtig plantje dat goed tegen verschillende weersomstandigheden kan. Groene daken helpen onder meer CO2 en fijnstof af te vangen. Ook houdt sedum regenwater vast in de bladeren en helpen bij hitte om de stad te verkoelen. De Abri's in Haarlem zijn dus klaar voor de laatste zomerse weersomstandigheden van volgende week. Reizigers zitten hier dan niet alleen beschut maar ook koel te wachten op de bus. En daarnaast is sedum ook goed voor bijen en andere insecten. Een groen dak helpt dus op meerdere manieren de stad klimaatbestendiger te maken, een aantrekkelijk keuze in een stedelijk gebied.

Meehelpen aan een meer milieubewuste stad staat bij JCDecaux hoog in het vaandel. Dit komt tot uitdrukking in de groene oplossingen, maar ook binnen alle overige aspecten van de bedrijfsvoering. Van een circulair concept, om alle objecten indien mogelijk een nieuw leven te geven, tot het scheiden van afval op de afdeling. Duurzaam ondernemen is een van de belangrijkste kernwaarden.
Foto: Jurriaan Hoefsmit