Menu Schade melden

F.A.Q. Hoe zit dat eigenlijk?

Hoe lang duren campagnes bij JCDecaux? En van wie zijn de bushokjes op straat eigenlijk? 
We krijgen geregeld vragen over de werkzaamheden van JCDecaux. De meest voorkomende hebben we hieronder gebundeld en beknopt beantwoord.

Wilt u graag een persoonlijk toelichting of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact met ons op.


 
 • Hoe lang duren campagnes bij JCDecaux?
  JCDecaux biedt Buitenreclame aan op diverse formaten. Elk Buitenreclametype kent zo zijn eigen campagneduur. We maken onderscheid tussen klein formaat, groot formaat en tramreclame. De campagnes op klein formaat, waaronder Abri- en Mupi-campagnes vallen, duren een week en zijn van woensdag tot en met dinsdag op straat te zien. Campagnes op groot formaat, dit zijn de (Première) Billboards, duren twee weken. Het verschilt per stad wanneer deze campagnes worden geafficheerd. Zichtbaarheid op onze Total View Trams in Amsterdam, tot slot, bieden we aan in periodes van vier weken. Het is dus mogelijk om bijvoorbeeld vier, acht of twaalf weken tramreclame in te zetten. 
 • Regelt JCDecaux ook het drukwerk van mijn campagne?
  Het drukwerk voor een Buitenreclamecampagne ligt bij de adverteerder. JCDecaux werkt zelf met enige regelmaat met een aantal grote partijen en kan u daarom, afhankelijk van uw campagne, wel adviseren of met drukkerijen in contact brengen. 
 • Kan ik hulp of advies krijgen voor de opmaak van mijn uiting?
  Jazeker. JCDecaux heeft naast diverse tools een creatieve afdeling die u kan adviseren tijdens het creatieve proces. Op onze website vindt u enkele richtlijnen voor de opmaak van een effectieve poster, maar wij kunnen een conceptposter ook inladen in een virtuele wereld: zo kunt u uw poster onder andere beoordelen op opvallendheid en leesbaarheid nog voordat deze op straat hangt.
 • Waar is JCDecaux gevestigd?
  JCDecaux is wereldwijd marktleider op het gebied van Buitenreclame en actief in bijna 70 landen, verspreid over alle werelddelen. Ons internationale hoofdkantoor is gevestigd in Parijs in Frankrijk, het land waar JCDecaux zijn oorsprong vindt.

  Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, nabij station Amsterdam RAI. Daarnaast beschikt JCDecaux Nederland ook over een centraal magazijn in Almere, waar alle affiches dienen te worden aangeleverd. Onze medewerkers preparen hier de posters voor affichage.

  Adressen JCDecaux Nederland BV
  Hoofdkantoor
  Gebouw Eurocenter II
  Barbara Strozzilaan 374 – 1083 HN, Amsterdam
  Postbus 7979 – 1008 AD, Amsterdam
  Tel: +31 (0)20 660 7500

  Centraal Magazijn Zenderstraat
  27 1324 KR, Almere
  Tel: +31 (0)20 660 7500
 • Van wie zijn de bushokjes eigenlijk?
  De Abri’s – reclamedragende bushokjes – waar de naam JCDecaux op staat, zijn stuk voor stuk eigendom van JCDecaux. Wij bieden steden namelijk kosteloos Abri’s en een bijbehorend onderhoudsprogramma aan en in ruil daarvoor vragen we het recht de beschikbare reclamerecht te exploiteren.
 • Zijn er vacatures bij JCDecaux?
  Kijk HIER voor eventueel beschikbare vacatures bij JCDecaux.
 • Kan ik een poster bestellen?
  Het is mogelijk om affiches die recent bij ons op straat te zien zijn geweest te bestellen via dit aanvraagformulier. Indien de poster die u graag wilt hebben beschikbaar is, kunt u deze afhalen op ons depot in Almere.

  Daarnaast is het ook mogelijk om historische affiches op te vragen. Via de website www.reclamearsenaal.nl kunt u zelfs posters aanvragen van enkele tientallen jaren geleden!