Menu Schade melden

Creaction. Beoordelen op effectiviteit.

JCDecaux biedt adverteerders met zijn digitale tool Creaction een uitstekend hulpmiddel bij het ontwerpen van Buitenreclame-affiches. Adverteerders kunnen hiermee direct zien hoe verschillende posterontwerpen er op straat uitzien en zodoende beoordelen op effectiviteit.

Creaction is een uniek programma, dat op internationaal niveau is ontwikkeld door JCDecaux en waarvan vele grote adverteerders in diverse landen al intensief gebruikmaken. Het programma werkt als volgt. Allereerst plaatst JCDecaux Innovate een conceptaffiche in diverse Buitenreclame-objecten. De adverteerder kan vervolgens als het ware een reis maken door een virtuele stad en zien of de poster opvalt, leesbaar is en goed aan het merk te koppelen is. Tijdens een gezamenlijke live sessie is het mogelijk een uiting te optimaliseren en real time aan te passen om zo meerdere varianten met elkaar te vergelijken. Ook is het mogelijk een opname te maken van deze virtuele stadstour en deze per mail toe te sturen.
 
Marc van Amerongen, Marketing Manager JCDecaux Nederland: “Er komt nogal wat kijken bij het maken van een effectieve Buitenreclameposter. Het is dan ook niet gek dat bureaus en adverteerders soms met vragen zitten en twijfelen over details. Details die cruciaal zijn, omdat ze net een beetje meer kracht geven aan de poster en er dus voor zorgen dat het totaalplaatje klopt. Moet het logo wat groter en misschien toch bovenin in plaats van beneden? Hoe oogt het als de informatie wat beknopter is? Dit programma maakt het mogelijk om dergelijke aanpassingen direct te doen en snel een nog realistischer impressie te krijgen van hoe posters overkomen op passanten. JCDecaux heeft natuurlijk al de Posterproof om adverteerders te ondersteunen bij posterdesign, maar Creaction kun je echt zien als Posterproof 2.0. Wij vinden dat wij als Buitenreclame-exploitant ook een adviserende rol hebben. Met de ontwikkeling van Creaction laten we zien dat wij die rol serieus nemen.”

Creaction maakt het mogelijk om direct aanpassingen aan een affiche te doen en snel een nog realistischer impressie te krijgen van hoe posters overkomen op passanten. Marc van Amerongen Marketing Manager, JCDecaux Nederland

Heeft u interesse in een live sessie Creaction of wilt u een ingemonteerd conceptaffiche ontvangen?