Menu Schade melden
Abri's met interactieve touchscreens en usb-poorten: Parijs heeft de meest moderne Abri van dit moment. 
Parijs vervangt vanaf heden na 15 jaar zijn 2000 Abri’s. JCDecaux’ dochteronderneming SOPACT sloot een contract met de gemeente Parijs voor het ontwikkelen en onderhouden van de nieuwe Abri’s. De 2000 Abri’s, ontworpen door Marc Aurel, worden geleidelijk uitgerold in het straatbeeld van Parijs; het streven is om de installatie in de zomer van 2015 te voltooien. 

Inwoners en bezoekers van Parijs zullen veel voordelen ondervinden van het innovatieve en ecovriendelijke straatmeubilair. Deze nieuwe generatie gestroomlijnde Abri’s biedt reizigers en voorbijgangers namelijk een breed scala aan moderne services.
 
Zo hebben de Abri’s onder meer een groter dak, beschikken ze over usb-poorten om mobiele apparaten op te laden en zijn ze voorzien van digitale touchscreens met tijd- en locatiegebonden informatie, diverse apps en plattegronden. Hierop is onder meer te zien waar in buurt de openbare fietsverhuursystyemen van JCDecaux te vinden zijn.  

Bovendien zijn voor slechtzienden tastbare reisinformatie en spraakberichten in de Abri’s aanwezig. Daarnaast zijn, om energie te besparen, honderd Abri’s voorzien van zonnepanelen en hebben 50 stuks begroeiing op het dak. 
 

 

Published in Voor steden, about #Connectiviteit, #Stadsmeubilair, #Publieksinformatie, #Leefbaarheid