Menu Schade melden
Om meer aandacht te krijgen voor SDET werd nierdonor René letterlijk in het zonnetje gezet middels onze Buitenreclame in Rotterdam. Zowel vanuit de stichting zelf als van mensen die enige relaties hebben met nierdonaties, kregen we positieve reacties binnen betreffende deze campagne.
Stichting Doneren en Transplanteren (SDET) is een onafhankelijk initiatief dat verbindingen maakt tussen potentiele wensdonor en nierpatiënt en op een betrouwbare en eerlijke manier bewustwording wil creëren over nierdonatie bij leven. Zij hebben dit prachtig in het straatbeeld gebracht door een van de donoren, René, op de posters in de spotlight te zetten. Hij heeft Susan, een van de eerste nierpatiënten die zichzelf heeft ingeschreven bij de stichting, voorzien van een nier. Dankzij René gaat het nu uitstekend met Susan en ook Rene maakt het na de operatie goed. 

René heeft posters van zichzelf terug kunnen vinden op diverse toplocaties in Rotterdam. In de goedbezochte winkelstraten, nabij het station en langs de drukke wegen van de stad. Ook de stichting SDET zelf heeft even een kijkje genomen op straat om de posters te bewonderen. Vanuit Rotterdam ontvingen we positieve reacties. Mendy van der Gaag, directeur SDET, is heel tevreden over de reclame op straat. Het versterkt de missie om de maatschappelijke discussie te stimuleren door drempels over donatie bij leven weg te nemen. 
 
De posters vallen goed op. Ze hangen op zoveel prominente plekken en worden veel herhaald! Mede dankzij deze publiciteit op straat, creëren we onbewust meer aandacht voor de nierdonaties bij leven. Via verschillende kanalen kregen wij positieve reacties en foto’s binnen betreffende deze campagne. We hebben gemerkt dat het aantal bezoekers op de website omhoog gegaan is en er meer beweging gaande is op onze Facebook pagina. Mede door deze campagne heeft een oproep van een nierpatiënt 5 aanmeldingen opgeleverd. Op de Facebook zien we veel reacties binnenkomen van mensen die in Rotterdam wonen. Zelfs op de oproep voor een nierdonor voor een nierpatiënt uit Spijkenisse. Mendy van der Gaag Directeur SDET

Niet alleen René, Mendy en de gehele SDET zijn blij met de posters, ook wij zijn erg blij dat we op deze manier via ons medium op straat meer aandacht kunnen realiseren voor de nierdonatie bij leven. 
   

Published in Testimonials, about #Testimonial, #Rotterdam