Menu Schade melden

toekomstbestendig. Sustainable Development Strategy. 

Met het oog op een toekomstbestendige bedrijfsvoering en aandacht voor milieu richtte JCDecaux in 2007 een Sustainable Development and Quality Department op. De JCDecaux Groep heeft zijn betrokkenheid tot duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2014 vernieuwd en vastgelegd, met de implementatie van de Sustainable Development Strategy. Deze strategie bestaat uit zes prioriteiten, verdeeld over de drie elementen van duurzame ontwikkeling en heeft betrekking op alle werkzaamheden van alle vestigingen van JCDecaux.  

Milieu
  1.  Verminderen van het energiegebruik
  2.  Reduceren van andere vormen van milieubelasting
Sociaal
3.   Uitrollen van een Gezondheids- en Veiligheidsbeleid binnen de JCDecaux Groep.
4.    Implementeren van een ambitieus en groepsbreed sociaal beleid.

Belanghebbenden
5.    Versterken aandeel duurzame ontwikkeling in aankoopbeleid.
6.    Versterken betrokkenheid medewerkers met betrekking tot duurzame ontwikkeling.
 

Acties. Alle bedrijfsonderdelen. 

Om de belasting van het milieu door onze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, heeft JCDecaux uiteenlopende maatregelen geïmplementeerd die betrekking hebben op alle aspecten van de bedrijfsvoering: van de onderdelen van ons meubilair tot de gebouwen waarin we werken.
 
Ook stimuleert de JCDecaux Groep dat alle dochterondernemingen het ISO 14001-certificaat bemachtigen. Dit is een wereldwijde norm op het gebied van milieumanagementsystemen. JCDecaux Nederland is ISO 14001 gecertificeerd en dit betekent dat de activiteiten om de impact op het milieu te verlagen volgens strikte normen worden nageleefd. Lees hieronder meer over de maatregelen die JCDecaux treft voor de diverse bedrijfsonderdelen.
  
 
 

Resultaten. De cijfers spreken. 

 
  • 37% van ons energie verbruik bestaat uit groene energie

  • 17% reductie brandstofconsumptie per 100 km tussen 2012 en 2015

  • 73% van de papieren posters wordt gerecycled

  • 59% van het afval wordt gescheiden

  • 15 dochterondernemingen zijn iso 14001 gecertificeerd

 

Waardering. Beleid geroemd. 

Al onze inzet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, gebundeld in de Sustainable Development Strategy van de JCDecaux Groep, heeft ertoe geleid dat JCDecaux is toegetreden tot onder meer de prestigieuze FTSE4Good Index. Hierin staan enkel bedrijven die sterke verantwoordelijkheid tonen op het gebied van milieu, mens en maatschappij en belanghebbenden. De opname in deze lijsten is dan ook een erkenning van het succes van de Sustainable Development Strategy.
 
 
JCDecaux treedt toe tot FTSE4Good index  
De opname in de index is een erkenning van het succes van de Sustainable Development Strategy van de JCDecaux Groep.

In de praktijk. Kopenhagen.

 
Nieuwe duurzame Abri voor ‘Groene Stad’ Kopenhagen
Met honderden duurzame Abri’s ondersteunt AFA JCDecaux de Deense hoofdstad de eerste CO2-neutrale stad ter wereld te worden. ​
 
 

Pak de fiets. Cyclocity. 

Met het selfservice fietsverhuursysteem Cyclocity stimuleert JCDecaux in 70 steden dagelijks vele tienduizenden mensen de auto of de scooter te laten staan en per tweewieler naar het werk of een afspraak te gaan. Zo worden het reguliere verkeer en het openbaar vervoer ontlast en vermindert de uitstoot van uitlaatgassen in de stadscentra. Cyclocity vormt een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief vervoermiddel, dat niet alleen fysieke beweging stimuleert, maar ook een praktische service is voor toeristen.
 
Bovendien hebben gebruikers in Parijs nu de mogelijkheid om elektrisch te fietsen. Een deel van het  bestaande netwerk aan huurfietsen van JCDecaux is namelijk voorzien van een kleine motor en een houder voor een lichtgewicht draagbare batterij. De batterij biedt gebruikers onder andere ondersteuning bij het optrekken of tijdens het fietsen op een helling. Zo maakt JCDecaux de publieke huurfietsen nóg aantrekkelijker en stimuleert het bedrijf het gebruik van een milieuvriendelijke wijze van transport. 
 
JCDecaux introduceert elektrische publieke huurfiets
Zonder al te veel moeite optrekken bij groen licht en nooit meer ploeteren om een helling op te fietsen... De JCDecaux Groep introduceert namelijk een elektrische publieke huurfiets. 
Play

Wilt u meer weten over JCDecaux?