Menu Schade melden
Duurzame oplossingen voor stedelijke vraagstukken, een groen dak plaatsen op de Abri’s is daar één van. Groene Abri’s brengen niet alleen meer groen in de stad, ook bevordert de beplanting onder meer de luchtkwaliteit en brengt de duurzame oplossing meer biodiversiteit van planten en dieren teweeg.
Naast het investeren in de digitalisering van Mupi’s, investeert JCDecaux ook in duurzaam ondernemen. Dit komt tot uitdrukking binnen alle aspecten van de bedrijfsvoering, van het recyclen van posters tot het plaatsen van deze groene Abri’s. Inmiddels telt JCDecaux Nederland 30 groene Abri’s in zes verschillende steden.

Een paar weken geleden werden in opdracht van de gemeente,  9 nieuwe groene daken geplaatst op de Abri’s in Haarlem met locaties als onder meer de haltes Gedempte Oude Gracht, Leidsevaart en Wilhelminastraat. Deze stad telt nu 11 groene Abri’s. Naast Haarlem heeft JCDecaux ook groene Abri’s staan in Apeldoorn, Breda, Woerden, Schiedam en Amsterdam.

Duurzaam ondernemen is een van de belangrijkste kernwaarden binnen het bedrijf. JCDecaux zet zich als partner van de stad in om haar steden klimaatbestendiger te maken, een groen dak draagt hier op meerdere manieren aan bij. Het groene dak bestaat uit sedum, deze vetachtige plant kan goed tegen diverse weersomstandigheden, helpt CO2 en fijnstof af te vangen, houdt regenwater vast, zorgt bij hitte voor verkoeling en is goed voor bijen en andere insecten.
   

Published in Voor steden, about #Duurzaamheid, #Leefbaarheid