Menu Schade melden
Als partner van de stad is JCDecaux alle dagen van het jaar bezig met innovatie binnen de openbare ruimte. Duurzame oplossingen voor stedelijke vraagstukken. JCDecaux introduceert vandaag een vierde groene oplossing in een vierde stad: de groene Abri in Apeldoorn. 
JCDecaux zet zich graag actief in voor de groene initiatieven van gemeentes. In 2018 plaatste JCDecaux de eerste groene Abri in Breda. Het jaar hierop werd het assortiment aan groene oplossingen verder uitgebreid met ‘De Haag’ in Den Haag. “Living green walls” van wel 250 m2 vergroenen de nissen op de Utrechtsebaan en zorgen voor een flinke vermindering fijnstof in de lucht. En begin dit jaar introduceerden we de eerste Rain Storage Abri van Nederland met een groen dak én een groene wand.

Naast een mooiere aanblik, dragen deze groene objecten in de stad bij aan de biodiversiteit, luchtkwaliteit, verkoeling in de zomer en opvang van regenwater. De luchtkwaliteit vervolgens meten kunnen we ook, dit deden we met Luchtradar Utrecht, waar live de meetgegevens werden gedeeld met voorbijgangers. 

Vandaag is alweer de tweede groene oplossing van dit jaar geplaatst, en het jaar is pas net begonnen. Twee Abri’s op het Stationsplein in Apeldoorn dienen met een sedumdak nu naast een schuilplaats tegen wind en regen, ook als een milieu bevordering voor de stad. Wethouder Maarten van Vierssen plaatste de laatste cassette met sedumplanten op het dak.
Deze groene bushokjes zijn natuurlijk maar klein, maar alle beetjes helpen. Zeker in onze ‘stenige’ binnenstad zijn deze bushokjes kleine groene oasen. Door zelf onze eigen bushokjes te vergroenen hopen we ook anderen te inspireren. Vanuit de gemeente bieden we subsidie aan om zelf een groen dak aan te leggen. Dus als mensen een plat dak hebben op hun woning, bedrijfspand, garage of schuur, dan kunnen zij daar met hulp van de gemeente een prachtig groen dak van maken. Maarten van Vierssen Wethouder 
Meehelpen aan een meer milieubewuste stad staat bij JCDecaux hoog in het vaandel. Dit komt tot uitdrukking in de groene oplossingen, maar ook binnen alle overige aspecten van de bedrijfsvoering. Van een circulair concept, om alle objecten indien mogelijk een nieuw leven te geven, tot het scheiden van afval op de afdeling. Duurzaam ondernemen is een van de belangrijkste kernwaarden. 
 
 

Published in Voor steden, about #Duurzaamheid, #Leefbaarheid