Menu Schade melden
Voor JCDecaux is duurzaamheid een belangrijk thema en zo ook voor de gemeente Breda. In de aanloop naar de dag van de duurzaamheid op 10 oktober, opende wethouder Paul de Beer samen met Hannelore Majoor van JCDecaux vandaag het nieuwe groene dak op de Abri aan de Vlaszak. 
Waarom een groen dak? Naast een mooiere aanblik, draagt een groen dak bij aan een meer milieubewuste stad. Een dak vol planten houdt regenwater vast, helpt de luchtkwaliteit verbeteren en zorgt voor biodiversiteit van planten en dieren. Om de drukte van bussen en passagiers zoveel mogelijk te vermijden werd het groene dak zondag aangebracht. Paul de Beer, wethouder Stedelijke Ontwikkelingen, Vastgoed en Klimaat in Breda, plaatste vandaag samen met Hannelore Majoor, directeur externe betrekkingen bij JCDecaux, de laatste planten op het dak van het bushokje. 
 
Groene daken zijn een goed voorbeeld dat de klimaatopgave ook heel mooi ingevuld kan worden en waarmee bewoners van de stad hun bijdragen kunnen leveren. Paul de Beer Wethouder gemeente Breda
Het doel van deze actie is meer aandacht voor de subsidieregeling van groene daken en de voordelen van een groen dak. Zoals verlenging van de levensduur van het dak, geluidsisolatie, bijdrage aan de luchtkwaliteit en meer. Op het dak van het bushokje worden 12 soorten Sedum, ook wel vetkruid genoemd, geplaatst in combinatie met andere planten. Sedum slaat water op in de bladeren en zal direct een groen beeld geven. De combinatie met andere planten zorgt voor diversiteit in kleur en een langere bloeiperiode. Wellicht dat er in het najaar nog bloembollen bij zullen komen wat zorgt voor een vroege bloei in het voorjaar.

Of het nu de landelijke dag van de duurzaamheid is of niet, JCDecaux houdt zich alle dagen van het jaar bezig met de verbetering van de leefbaarheid in steden. In 2007 richtte JCDecaux daarom een Sustainable Development and Quality Department op. 
 
Bij JCDecaux geven we om het milieu en dat komt tot uitdrukking binnen alle aspecten van de bedrijfsvoering. Van het recyclen van papieren posters tot het scheiden van afval op onze afdelingen. We nemen het klimaat serieus en daarom is het duurzaam ondernemen een van onze belangrijkste kernwaarden. Hannelore Majoor Directeur externe betrekkingen JCDecaux
JCDecaux zet zich graag actief in voor de groene initiatieven van gemeentes. Samen verhogen zij de leefbaarheid in steden. Naast het groene dak op het bushokje in Breda, zijn er al meerdere acties uitgevoerd om bij te dragen aan lokale duurzaamheidsdoelstellingen. Zo konden mensen tot 20 september op het Leidseplein in Amsterdam Justdiggit, de non-profitorganisatie voor klimaatherstel, steunen via een contactloos-betaal-Abri. En in Utrecht werd het eerste Living Lab Air gestart, een innovatief sensornetwerk voor het meten van de actuele luchtkwaliteit. De jarenlange inzet op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft ertoe geleid dat JCDecaux opgenomen is in de FTSE4Good Index.
 

Published in Voor steden, about #Stadsmeubilair, #Duurzaamheid