Menu Schade melden
De bushaltes in Arnhem worden flink gemoderniseerd. JCDecaux installeert samen de gemeente een kleine tweehonderd nieuwe Abri’s met zuinige led-verlichting.
Arnhem krijgt maar liefst 189 nieuwe Abri’s bij bushaltes verspreid over de gehele stad. Namens de gemeente gaf Carel Eltingh, clustermanager Afdeling Mobiliteit, gisteren met de officiële onthulling van een van de Abri’s het startsein voor de verdere uitrol.

Stadsmeubilairbedrijf en buitenreclame-exploitant JCDecaux haalt de komende tijd de zogenoemde Wall City Line Abri’s van straat en installeert daarvoor in de plaats nieuwe varianten van de tekentafel van de wereldwijd vermaarde architect Lord Norman Foster: de Abri Opaque. JCDecaux levert dit nieuwe model, dat beschikt over een zwevende bank, in vijf verschillende samenstellingen, onder meer variërend in lengte en diepte. De City Line Abri daarentegen had veel meer variaties, waardoor met de Opaque meer uniformiteit in de stad wordt aangebracht.
 
Ook is de duurzame Abri Opaque volledig voorzien van led-verlichting, waardoor het object de helft minder energie verbruikt dan zijn voorganger, die dateert uit begin jaren negentig. De vervanging is onderdeel van de vernieuwde overeenkomst tussen de gemeente Arnhem en JCDecaux. 
JCDecaux plaatst dagelijks vier Abri’s en daarmee moeten de werkzaamheden 1 juli zijn afgerond. De gemeente Arnhem neemt het bijbehorende grond- en straatwerk en de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk voor haar rekening.

Alle benodigde onderdelen voor de Abri’s zijn eerder in maar liefst 14 containers verscheept vanuit China en worden sinds half maart door medewerkers van JCDecaux geassembleerd en geprepareerd voor installatie in de voormalige staalfabriek van Corus aan de Westervoortsedijk. De oude objecten worden zoveel mogelijk gerecycled en bovendien stelt JCDecaux tien stuks ter beschikking aan de gemeente voor gebruik op onder meer sportclubs of scholen.
 

 

Published in Voor steden, about #Stadsmeubilair, #JCDecaux corporate