Menu Schade melden
Na een succesvolle pilot in Amsterdam gaan de JCDecaux Groep en Vodafone wereldwijd Small Cells in Abri’s plaatsen. Ook bundelt JCDecaux de krachten met Alcatel-Lucent en Huawei voor de wereldwijde uitrol van met internet verbonden stadsmeubilair. 
De JCDecaux Groep, wereldwijd marktleider in Buitenreclame, gaat met telecomprovider Vodafone wereldwijd Small Cells plaatsen op Abri’s.
 
Het samenwerkingsverband komt voort uit een succesvolle pilot in Amsterdam, waar JCDecaux in totaal 200 Small Cells op zijn Abri’s zal plaatsen om zo de prestaties van het 4G-netwerk van Vodafone te verbeteren.
Daarnaast bundelt JCDecaux zijn krachten ook met Alcatel-Lucent en Huawei om de wereldwijde uitrol van Small Cells te versnellen en zo de connectiviteit in stedelijk gebied te vergroten.
 
Omdat smartphones en tablets meer en meer geïntegreerd zijn in ieders dagelijks leven, is een sterk bereik van groot belang. Macro cells en traditionele antennes, die vergeleken met Small Cells een grotere afstand hebben tot de gebruiker, voldoen niet langer aan de groeiende vraag naar data. Dit komt mede doordat het signaal ervan op bepaalde locaties niet voldoende doordringt en dus niet toereikend is.
 
Door op drukke locaties Small Cells te plaatsen, verbetert de prestatie van mobiele netwerken. De Small Cells dekken namelijk met dezelfde bandbreedte een kleiner gebied, waardoor het aantal gebruikers minder is en per gebruiker een hoge bandbreedte overblijft.
 
Small Cells stimuleren de ontwikkeling van mobiele diensten en communicatie, maar de uitrol van de technologie wordt veelal belemmerd door het gebrek aan geschikte locaties voor de zenders. Het stadsmeubilair van JCDecaux biedt daarbij uitkomst: de unieke spreiding en dichtheid van Abri’s in stadscentra maken ze uiterst geschikt voor de uitrol van Small Cells.
 
Door slimme en esthetische objecten te ontwikkelen, onderstreept JCDecaux zijn sterke betrokkenheid tot vraagstukken betreft connectiviteit. 


 

Published in Voor steden, about #Stadsmeubilair, #Connectiviteit, #Small Cells, #JCDecaux corporate, #Leefbaarheid