Menu Schade melden
Amsterdam Art week is jarig! En dat wordt gevierd op het Métropole netwerk van JCDecaux.

Amsterdam Art week is jarig! En dat wordt gevierd op het Métropole netwerk van JCDecaux.
Speciaal voor deze gelegenheid is er een art-route uitgestippeld die je mee neemt langs de mooiste locaties van stad en tegelijkertijd kan genieten van een openlucht tentoonstelling.
Amsterdam Art heeft de tentoonstelling It’s your birthday samengesteld met kunstwerken van deelnemende galeries, project spaces en residencies. De kunstwerken in de tentoonstelling verbeelden verschillende fasen van een feest: van de voorbereidingen en het festijn zelf tot de afterparty en de daaropvolgende kater. De tentoonstelling is van 11 – 15 mei in de stad te zien op het Métropole netwerk van JCDecaux in Amsterdam en op hetzelfde moment ook fysiek te zien in de Amsterdam Art Gallery in Capital C.

JCDecaux zet zich al 60 jaar in om steden wereldwijd mooier en leefbaarder te maken.
De samenwerking met Amsterdam Art geeft een mooie unieke invulling aan deze visie.
” Water Kraus, commercieel directeur JCDecaux

Dit jaar viert Amsterdam Art Week zijn 10e verjaardag. De digitale tentoonstelling is ons cadeautje aan Amsterdam. Wij zijn verheugd dat JCDecaux hiervoor de schermen beschikbaar stelt, zodat wij hedendaagse kunst toegankelijk kunnen maken voor een breed publiek tijdens deze extra feestelijke editie.” Nina Folkersma, directeur Amsterdam Art.

10 jaar Amsterdam Art Week- It’s your birthday

De werken van de tentoonstelling zijn ingedeeld naar vier thema’s die te maken hebben met een feest: de voorbereidingen, het feest, de afterparty en de kater.

Van 11 t/m 15 mei 2022 vindt voor de tiende keer Amsterdam Art Week plaats. Tijdens Amsterdam Art Week presenteert Amsterdam Art samen met 65 kunstinstellingen een week vol openingen, open studios, artist talks, debatten, performances, filmvertoningen en galerietours. Met het programma brengt Amsterdam Art Week kunstprofessionals, cultuurliefhebbers en het kunstpubliek van de toekomst in aanraking met het beste dat de Amsterdamse kunstscene te bieden heeft. Tijdens deze jubileumeditie van Amsterdam Art Week staat het thema Celebrate Change centraal.

Over Amsterdam Art

Amsterdam Art zet zich in om de positie van Amsterdam als internationaal centrum voor hedendaagse kunst te versterken. Zij bevordert samenwerking tussen verschillende kunstinstellingen en promoot de meest toonaangevende kunstenaars en tentoonstellingen in de hoofdstad. Naast de jaarlijkse Amsterdam Art Week presenteert Amsterdam Art het hele jaar door het actuele aanbod van hedendaagse kunstinstellingen op haar website, verspreidt zij de Amsterdam Art Guide en brengt een digitale nieuwsbrief uit. In de Amsterdam Art Gallery van Capital C presenteert Amsterdam Art wisselende tentoonstellingen. Kijk voor meer informatie op de nieuwe website amsterdamart.com.  

De Art route

 

 

 

 

 

 

Published in Voor adverteerders