Menu Schade melden
Tijdens de hiv-testweek nodigt het Aidsfonds voorbijgangers uit om in een Abri snel uit te vinden of ze wellicht hiv hebben. Maar gaat dat wel zo makkelijk?

Testen of je hiv-besmet bent tijdens het wachten op de tram? Voor de hiv-testweek bundelen onder meer het Aidsfonds, Soa Aids Nederland en GGD hun krachten. Op het Amsterdamse Rembrandtplein nodigen ze voorbijgangers uit hun hand op een sensor te leggen en via een scan in een test-Abri van JCDecaux uit te vinden of ze het virus dragen.

Het testen op hiv gaat tegenwoordig weliswaar makkelijk, maar helaas niet zó makkelijk. Deelnemers worden na de scan dan ook gewezen op het bestaan van supersneltests. Deze kunnen binnen 1 minuut worden uitgevoerd met slechts 1 druppel bloed.

Het Aidsfonds wil mensen er met deze Buitenreclamespecial bij JCDecaux van bewust maken dat de hiv-epidemie in Nederland helaas nog altijd niet volledig onder controle is. Alleen al in Amsterdam zijn er jaarlijks 300 nieuwe infecties. Veel mensen dragen onbewust het hiv-virus en krijgen hierdoor te laat de juiste zorg en geven het virus mogelijk door aan anderen. De campagne is onder meer bedoeld om kennis over voordelen van vroegbehandeling te vergroten en de beschikbaarheid van sneltests breder bekend te maken.

Tijdens de hiv-testweek, van 28 november tot en met 4 december, worden in het hele land laagdrempelige en gratis testmogelijkheden aangeboden. Op www.hivtestweek.nl zijn locaties te vinden waar iedereen zich anoniem en gratis kan laten testen.

Deze Special is op straat te zien tot en met 1 december en is het resultaat van een samenwerking tussen het Aidsfonds, Nextgear, GSIprinting en JCDecaux.

 

Published in Voor adverteerders, about #Amsterdam, #Special, #Innovate