Menu Schade melden

Streetart Frankey en JCDecaux brengen meer odes aan Amsterdamse muzieklegendes

Iedereen die in Amsterdam met het openbaar vervoer reist, is ze weleens tegengekomen. We hebben het over de portretten en songteksten van muzieklegendes, ontworpen door Streetart Frankey. In 2019 heeft de kunstenaar in vijf tram- en bushaltes portretten en songteksten geplaatst van grootheden als André Hazes en Ramses Shaffy.

De tijdloze portretten vertellen het muzikale verhaal van de stad. De songteksten hebben een directe relatie met de buurt rond de haltes. Ook voegen de werken een portie humor toe aan het straatbeeld. Zoals we van Streetart Frankey gewend zijn.

Een geslaagd project dus. Maar er valt natuurlijk veel méér te vertellen over de Amsterdamse moderne muziekgeschiedenis. Daarom worden deze week nieuwe portretten en songteksten in onze abri’s geplaatst. Ter aanvulling op de bestaande collectie. Hiervoor zijn we op zoek gegaan naar legendarische artiesten die verbonden zijn met een bepaalde plek in de stad.

Dit heeft een bijzondere, diverse groep artiesten opgeleverd. De grote namen uit de eerste ronde worden vanaf deze week vergezeld van Johnny Jordaan (halte Westertoren), Spinvis (halte Plantage Middenlaan/Artis) en Tante Leen (halte Middenweg). Ook zijn er hedendaagse namen als rappers Nina (halte Bijlmerdreef) en Sjaak (halte Stadhouderskade) aan de collectie toegevoegd.

Op in totaal tien abri's zijn nu permanent stukjes van songteksten over de stad of buurt te lezen, met daarnaast portretten van de betreffende artiesten. De moderne, grafische kunst is wederom gedrukt op een marmeren achtergrond. Zo ontstaat er een connectie tussen het klassieke en het nieuwe. Op deze manier hopen we de Amsterdammers iets moois te geven. 

- einde bericht –

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met JCDecaux via 020 660 7500 of marketing_nl@jcdecaux.com.

Aanvullende informatie over JCDecaux (publicatie toegestaan):
JCDecaux is een dochteronderneming van JCDecaux SA (Euronext Parijs: DEC) en is zowel in Nederland als wereldwijd marktleider op het gebied van Buitenreclame. JCDecaux vergroot de leefbaarheid in steden door het plaatsen en onderhouden van stadsmeubilair zoals bushokjes, prullenbakken en openbare toiletten. Alle diensten worden kosteloos aangeboden, in ruil voor het exclusieve recht op de verkoop van reclameruimte op de objecten.

Published in Voor adverteerders, about #New Tags, #Stadsmeubilair, #Amsterdam