Menu Schade meldenSchade melden
Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werkervaring op doen bij JCDecaux, dat samenwerkt met Stichting Nelis. En met succes: de eerste trainees ontvangen hun certificaat.
 
De Utrechters Mengesteab Debesay Kiflemariam, Hiwa Najmalddin, Mark Landveld, Souaïbou Ousman Adama zijn een stap dichter bij een baan. Na hun succesvol doorlopen traineeship bij JCDecaux hebben ze een hoop werkervaring opgedaan en hebben ze met een kersvers certificaat op zak betere kansen op de arbeidsmarkt.
 
Souaïbou Ousman Adama is, net als de andere geslaagden, erg blij met zijn certificaat. 
 
Ik heb met vier verschillende mensen gewerkt en vond ze allemaal heel goed, met ieder hun eigen manier van werken. Hierdoor heb ik veel geleerd. Het traineeship was heel leuk om te volgen en ik hoop dat ik uiteindelijk bij JCDecaux mag werken. Souaïbou Ousman Adama Trainee
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
Stadsmeubilairbedrijf en Buitenreclame-exploitant JCDecaux heeft recent de handen ineengeslagen met Stichting Nelis om invulling te geven aan zijn doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Utrecht. Stichting Nelis zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, te coachen en te bemiddelen naar werkgevers voor stages en uiteindelijk een baan.
 
Al meer dan 50 jaar levert JCDecaux steden onder meer kosteloos Abri's en bijbehorend onderhoud. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf het recht de beschikbare reclameruimte te exploiteren. Met dit publiek-private ruilconcept biedt JCDecaux diverse producten en diensten in de publieke ruimte.
 
Liesbeth Giesen-Duijm, HR Manager JCDecaux: “Kwaliteit staat bij ons daarom centraal. Schoonmaak en onderhoud spelen daarbij een zeer belangrijke rol. JCDecaux wil een sociaal bedrijf zijn en graag iets extra's doen voor de partnersteden. MVO sluit goed aan bij ons bedrijfsconcept, waarbij we in feite met al onze producten een bijdragen leveren aan de samenleving en de leefbaarheid in steden verhogen. We hebben al een sterk onderhoudsteam, maar op specifieke piek- en ziekmomenten kunnen we zeker extra handen gebruiken. Daarom hebben we met stichting Nelis een detacheringsconstructie uitgewerkt, waarbij we in noodgevallen een beroep kunnen doen op een of meerdere vaste invallers.”
 
Mark, Hiwa, Mengesteab en Souaïbou liepen drie maanden mee met de serviceteams van JCDeaux en kregen zo inzicht in de diverse reinigings- en onderhoudswerkzaamheden die bij het beheer van stadsmeubilair als bushokjes komen kijken.
 

Ian Smeyers van Stichting Nelis: "Voor een stichting als Nelis is het van cruciaal belang dat toonaangevende bedrijven aanhaken om werkloosheid te bestrijden. Met JCDecaux hebben wij een partner gevonden die een belangrijk onderdeel van onze opleiding helpt te faciliteren. Het traineeship zorgt ervoor dat de kandidaten naast hun opleiding relevante werkervaring opdoen en gecoacht worden op vaardigheden voor we hen aan werk helpen. Deze ervaringsplekken maken het verschil tussen succes of uitval. JCDecaux doet dit niet alleen om Nelis te helpen, maar neemt zo ook maatschappelijke verantwoordelijkheid in de gemeente Utrecht. Een voorbeeld voor veel andere bedrijven die zich afvragen wat ze kunnen doen op het gebied van een inclusieve arbeidsmarkt.”
 
Dit is een zeer geslaagde match tussen JCDecaux en Stichting Nelis. Jongeren doen werkervaring op tijdens een uitdagend traineeship en onze medewerkers kunnen trots over ons werk vertellen. En nu de trainees geslaagd zijn, kunnen ze ofwel bij ons werken via een uitzendconstructie of aan de slag bij andere bedrijven. En bij eventuele vacatures hebben zij een streepje voor op andere kandidaten. Liesbeth Giesen-Duijm HR Manager JCDecaux Nederland

Published in Voor steden, about #JCDecaux corporate, #Stadsmeubilair, #Leefbaarheid, #Utrecht