Menu Schade melden
Slapen onder de sterren; het is lang niet zo romantisch als het soms in films wordt voorgesteld. Met een confronterende buitenreclamespecial bij JCDecaux vraagt Z!, de Amsterdamse Daklozenkrant, daarom aandacht voor de situatie van daklozen.

INDIE Amsterdam maakte deze internationale awareness-campagne, waar ook de INSP aan meedoet, met wereldwijd 135 aangesloten kranten op alle continenten. In Nederland ging het duo een samenwerkingsverband aan met JCDecaux.

De campagne is bedoeld om daklozen weer tastbaar en menselijk te maken. Tijdens de campagne ‘Welkom in onze wereld’ krijgen voorbijgangers twee teksten te zien die zetten tot nadenken. De eerste tekst is: ‘Slapen onder de sterren’, aangevuld met een zin die alleen te zien is als het kouder is dan 5 graden Celsius: ‘… is alleen romantisch in de lente.'

De tweede tekst luidt: ‘Niet eens een plek om te masturberen'. Hans van Dalfsen, hoofdredacteur van de Z!-krant: ''Hiermee wordt sexualiteit aan daklozen gekoppeld. Dat lijkt choquerend, maar het maakt van daklozen weer mensen van vlees en bloed. Daklozen hebben namelijk nergens privacy.''

Beide teksten zijn gedrukt op kartonnen dozen: afval dat voor veel daklozen doorgaat als matras en deken.

De Billboardcampagne is tot en met 6 januari te zien op twee plekken in Amsterdam: in het Leidsebosje (bij het Leidseplein) en op de Stadhouderskade (tegenover de Heineken Brouwerij)

Published in Voor adverteerders, about #Special, #Innovate