Menu Schade melden
In Nijmegen staan op 25 Mupi’s de bladzijden van: ‘De biografie van een vlieg’. Jaap Robben schreef een verhaal dat je al wandelend of fietsend kan lezen. Een unieke manier om literatuur onder de mensen te brengen: door middel van buitenreclame.
Ondanks dat het jaarlijkse Wintertuinfestival niet door kon gaan, wist de organisatie alsnog een festivalprogramma te lanceren, in de buitenlucht. Door Nijmegen heen zijn 25 hoofdstukken van het boek ‘De biografie van een vlieg’ van Jaap Robben verspreid. 25 Mupi’s vertellen het verhaal op straat door middel van een leuke wandel- of fietsroute.
In plaats van online te gaan, zoals iedereen doet, gaan wij de straat op. De tekst gaat een verbinding aan met de omgeving. Als schrijver wil je dat mensen die het lezen meteen door willen lopen naar de volgende 'bladzijde', omdat ze willen weten hoe het verder gaat. Zelfs als je het verhaal niet gevolgd hebt, moet het nieuwsgierig maken als je er langs komt fietsen. Jaap Robben Schrijver 'De biografie van een vlieg'
Het verhaal is zo geschreven dat het zowel voor kinderen als voor volwassenen een leuk uitje buiten de deur is. Om echt niemand buiten te sluiten is het ook mogelijk voor slechtzienden om het verhaal te ‘lezen’ door de QR-code op de poster te scannen.

In Nijmegen blijven de posters hangen tot en met het laatste weekend van november. De routekaarten zijn online te vinden op wintertuin2020.nl.
 

Published in Voor adverteerders, Voor steden, about #Leefbaarheid, #Special