Menu Schade melden
De inwoners van Amsterdam krijgen deze week 1000 strandstoelen cadeau. JCDecaux plaatst ze op onder meer het Museumplein en in het Vondelpark. Met de stoelen als rustpunt te midden van drukke (toeristische) en juist minder drukke plaatsen wil JCDecaux de leefbaarheid in de stad vergroten.
Het aanbieden van stoelen aan het publiek is al jaren gebruikelijk in andere grote steden, zoals Londen en Parijs. De ervaring leert dat deze initiatieven een grote bijdrage leveren aan de leefbaarheid van een stad. Met de oproep 'Kom es ff lekker zitten' verleidt JCDecaux inwoners en bezoekers van Amsterdam om een rustmoment te pakken en te ontspannen in een steeds drukker wordende stad.

Voor dit initiatief sloeg JCDecaux de handen ineen met Amsterdam Marketing en stadsdeel Zuid, waar het merendeel van de stoelen wordt geplaatst. Stadsdeelvoorzitter Sebastiaan Capel was onmiddellijk enthousiast.
 
Amsterdammers ervaren de stad en vooral bepaalde plekken als steeds drukker. Wat is er dan mooier dan 1000 rustpunten te creëren, waar mensen tot zichzelf kunnen komen en de stad even aan zich voorbij kunnen laten gaan? De stoelen nodigen daartoe uit, net als bijvoorbeeld in Parijse parken. Maar ook elders in de wereld vind je stoelen die door bewoners en bezoekers worden gebruikt. Dat zorgt voor een leefbare stad. Ik hoop dat veel Amsterdammers en bezoekers hun plekje vinden met een van de strandstoelen en even aan de drukte ontsnappen. Sebastiaan Capel Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuid
 

Als partner van Amsterdam levert JCDecaux al decennia functioneel en gebruiksvriendelijk stadsmeubilair. “Met gevoel voor de stad springen wij daarbij in op hedendaagse behoeften van de hoofdstad en haar inwoners. Dat doen we nu ook door deze stoelen te schenken”, aldus René Witzel, directeur van JCDecaux en bedenker van het plan.

JCDecaux maakt met het plaatsen van de stoelen direct een statement naar andere bedrijven. Witzel: "Met dit initiatief willen wij onderstrepen dat we niet alleen maar moeten klagen over drukte, maar gewoon moeten beginnen om het Amsterdamse leefklimaat gezamenlijk naar een hoger niveau te brengen.”

Voor JCDecaux is het vanzelfsprekend op gezette tijden te investeren in de kwaliteit van de stedelijke infrastructuur, stelt Witzel. “In andere landen is het heel normaal dat het bedrijfsleven dit soort initiatieven toont. Nederland blijft wat dat betreft een beetje achter. Iedereen heeft er uiteindelijk baat bij als een stad een levendige, schone en veilige plek is om te vertoeven. Leefbaarheid maak je als lokale overheid, lokaal bedrijfsleven en bewoners samen.”

Medewerkers van JCDecaux plaatsen de stoelen vandaag op diverse locaties in de stad en verzamelen de stoelen weer aan het eind van de week. Witzel: "We hopen hiermee dat de Amsterdammers een ontspannen zomerweek tegemoet gaan. En mocht iemand liever op een andere plek zitten: de stoelen zijn 'free to use'. Dus wie er liever mee aan de gracht wil zitten, kan dat rustig doen."

Bekijk alle rustpunten op komesfflekkerzitten.nl en hou de komende tijd #komesfflekkerzitten in de gaten.

Published in Voor adverteerders, about #Leefbaarheid, #Amsterdam, #Campagne